Thursday, May 20, 2010

arabic food.. :))

ari sabtu yg lepas atok bawak kitorg g mkn2 kat seksyen 7, shah alam... kat ctu ada 1 restoran berasaskan makanan arab.. atok n opah mmg sukakan masakan arab... abah ilham tak dpt ikut sbb abah kene g sekolah.. huhuhu.. takpe la lain kali kita g ye abah... tp... opah tetap tapau utk menantu nyer tu.. hihihi.. aunty n acik pon tak dpt ikut coz balik johor.. nanti kita mkn reramai kat cnie ek... jom layann... :))

menu2 nyer...

air yg kitorg oder.. strawberry, belimbing, tembikai n honeydew... rase nyer yg paling sedap strawberry... :)

air teh arab.. pak lang nyer... ada rase mint2 sket.. RM 1.50

 
roasted chicken.. RM 10.00.. opah nyer..

atok nyer chicken kasbah.. RM 8.00.. nasik tu atok mintak separuh jer..

       aku punyer... royal chicken.. hmmmm sgt sedap.. harga nyer RM12.00

lamb aukdah... pak lang nyer.. RM 10.00..

chicken aukdah... paksu nyer... hhmm nie pon sedap... harge nyer RM 8.00

uuiishh cedap nyer opah mkn... tak toleh kiri kanan dah... he he he... nasik nyer bayak... jenuh opah nak abiskan..

clear atok nyer... pak lang br nak start mkn.. lambat lak pak lang nyer sampai... tak leh aku nak try lamb2 nie.. tak tertelan.. tak tau la sedap ker tak.. hu hu hu... atok tu tgh tahan sabar tu... kalu takde kitorg mesti dia dah samba lamb aukdah tu.. hi hi hi.. utk jaga kesihatan, atok tak leh mkn kambing.. hu hu hu

kesian paksu.... dia nyer chicken aukdah sampai lambat.... apa daa... so.. melayan ilham jer la dia.. hu hu hu... ilham mkn ngan ibukan.. ibu cuapkan.. tp.. ilham skang dah kurang mkn la.. sesuap 2 suap.. dah tak nak mkn... so.. kalu time dia nak mkn tu... mmg aku sungguh2 bg dia mkn... layankan jer la.. :))

nota kaki : terima kasih byk2 pada opah yg telah belanja kitorg mkn.. hi hi hi... opah kata... nanti kita g yg original nyer restoran arab kat bukit bintang... hu hu

6 comments:

h.hasanah said...

Sian Hareez...bile mkn kat luar,die punye mknn selalu sampai lambat...nasib tak nangis kali ni...hahaha...

sue said...

kena try ni kalo gi sana... bler la nak turun kl lagi

ibu ilham said...

adik : hah tuh la.. nasib baik tak nangis.. dia dok layan ilham.. hu hu hu

sue : hmm tuh la bila nak dtg shah alam nie.. kalu dtg cnie boleh bawak g mkn nasik arab.. he he he.. ilham pon dah besarkan, dah boleh g jenjln tu... :)

Erin Rashid said...

beb, aku slalu gak g tmpt ni
tp aku mkn kt restoran kt luar, kt dpn tu
apa ntah namanye
biasa bebudak unisel mkn kt situ
sbb murah
yg restoran arab ni
teringin gak aku try
nnt la..

ibu ilham said...

try la sha... aku mmg suka mknnan arab.. so.. rasa mknan nie mmg best la.. he he he

C.A.R.M.I.L.A said...

mmg best mkn kat arabic food....dah lama xpg nie mcm terasa nak pg la plak..hehehhehe

Post a Comment